LBS

Stockholms mest kreativa skola!

Hösten 2014 fick jag äran att starta upp LBS Stockholm tillsammans med 7 stycken förväntansfulla lärare. Vi slog upp portarna till 60 elever som var än mer förväntansfulla. Idag är vi 300 elever och 25 personal på skolan. Vi har alltså vuxit helt galet mycket på 2 år. Alla har bidragit till den fina skolkultur vi har på skolan idag.

Det är svårt att sätta fingret på vad som gör LBS Stockholm så speciell. Det finns mycket som jag är stolt över. Till att börja med vill jag nämna våra elever som varje dag kämpar och genomför underverk. Till deras stöd finns skolans engagerade personal som varje dag arbetar för att eleverna ska trivas och nå sina mål. På detta har vi fortsatt att förbättra skolans undervisning från grunden och lyft den till en ny, högre nivå och blivit ännu bättre på att arbeta med individanpassning i en trygg, engagerad samt kreativ skolkultur.

Vi erbjuder ett antal utbildningar och har som vision att vara Stockholms mest kreativa skola. Kreativitet är ett ord som är svårt, om inte omöjligt, att beskriva i ord utan det måste upplevas på plats i våra coola lokaler. Det är svårt eftersom kreativitet kan te sig på 100 olika sätt och det är det som gör det så spännande. Som elev på skolan ska du få möjlighet att studera det du drömmer om. Vi tror att om du får göra det du vill så leder det till bättre resultat, bland annat bra betyg. Du ska våga drömma och under din tid på skolan lära dig branschriktiga kunskaper som ger dig möjligheter att antigen arbeta vidare efter gymnasiet och/eller studera vidare på en högskola. Eller varför inte resa jorden runt? 

Den här sidan är ett exempel på den kreativitet som flödar och på den drivkraft som finns hos elever och lärare.

Oliver Ylvenius, rektor

> LBS Hemsida

> LBS Facebook

> LBS Youtubekanal