BlackBox + Kreativitet = ?

 

Black box är ett rum gjort för kreativitet och aktiv vila men vad gick egentligen snett? Rummet är fullt med skräp och ofta tomt vilket är tråkigt, det är dags för en förändring säger personal på LBS.

Krister Cederlund, lärare inom teknik, har en framtidsvision för blackbox och har en idé om att det ska bli ett workshop rum där eleverna kan fördjupa sig inom sina intressen.

krister-bild

Krister Cederlund, programmeringslärare. Foto: Anja Liljefors

Krister Cederlund lärare på LBS

Krister tanke:

– Kontorsaktikt rum där man kan jobba och fokusera.

– Stopmotionbord (skärmat).

– Höj- och sänkbara bord och ergonomiska stolar.

– Bättre ljus.

Krister Cederlund har en framtidsvision för blackbox och har idéer om att det ska bli ett kreativt ’’workshop rum’’ där eleverna kan fördjupa säg inom sina intressen och ha en rolig arbetsmiljö.

– Verktyg för animation, film och grafik anländer varje vecka och till slut kommer vi få en färdig arbetsstudio där eleverna kommer kunna arbeta tillsammans eller individuellt för att skapa och producera ett resultat dem aldrig kunnat göra förut, säger Krister.

Victor Müller går inriktningen Film- och TV-produktion.

Victor Müller media elev

– Brukar sitta i rummet på raster och ta det lugnt.

– Önskar bättre ljudisolering och värme.

– Victor vill att man ska kunna jobba där inne.

– Vill ha en inspelningsstudio.

– Önskar att det fanns fler möbler.

 

– Rummet har mycket potential, säger Victor Müller.

Eleven berättar om sina åsikter om blackbox och vad han skulle vilja att rummet får för syfte.

– Jag tycker att rummet ska användas på ett mer produktivt sätt där intressen och skola kombineras, jag skulle vilja fördjupa mig inom de estetiska ämnena och det skulle man till exempel uppnå genom att ha en inspelningsstudio. Ekandet måste fixas nu, bättre ljudisolering är ett måste! Säger Victor.

Eleverna på LBS tycker att det är dags för en förändring i blackbox och att rummet ska användas på ett kreativt och produktivt sätt. De vill att rummet ska vara en plats där lärare och elever kan använda det inom de estetiska ämnena men också att man ska kunna ta det lugnt där, ljudisolering är något många har i åtanke och elever som Victor Müller tycker att en inspelningsstudio för till exempel animationer eller video-filmer behövs.

En förändring är planerad och ny teknik anländer varje dag med syfte att hjälpa och utforska sin kreativitet, vilket är fantastiska nyheter för eleverna på LBS.

dsc_5647

Text och bild: PAUL ROSÉEN