Hur tar du dig till skolan?

 

tvarbana-rodliten

En liten röd spårvagn, en ovanligt syn på tvärbanan mellan stora Essingen Gröndal. 

När intill alla människor förlitar sig på bussar eller bilar för att ta sig runt Stockholm. Men finns det några andra alternativa transportmedel?

Det är väldigt lätt att ta sig runt i Stockholm. Det finns flera olika alternativa metoder att ta sig runt, till exempel med tunnelbana och buss. Det händer ofta att det är fullt på tunnelbanan eller bussarna, detta ger oss annledningar till att leta efter andra transport alternativ.

Teddy Wells 18 år tycker att slita och stångas vid det trånga Fridhemsplan varje morgon inte är det roligaste, så han hittade en annan metod för att ta sig till sin skola. Teddy tar tvärbanan i stället för tunnelbanan.
– Det är fortfarande många som åker tvärbanan men det är definitivt mindre än alla dem som åker tunnelbana, säger Teddy Wells.

På en dag så är det cirka 60 000 resenärer som åker med tvärbanan medan tunnelbanan har cirka 1 miljon. Det finns flera transportmedel som inte är lika stort som tunnelbanan som ändå tar en fram i Stockholms stressiga trafik.

buss-1-reppa-essingenliten

Buss på väg in mot stan

Text och bild Victor Müller